Help & Support

Thursday, 29 October 2015 15:04

Help & Support

Written by 
Rate this item
(0 votes)

1. Panduan Pengguna

Portal Web Rasmi Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) amat sesuai dilayari dengan menggunakan perisian pelayar Google Chrome dan Mozilla Firefox versi 1.x ke atas.

Jika anda menggunakan versi perisian pelayar yang lama, berkemungkinan anda tidak akan dapat paparan laman web yang lengkap. Perisian pelayar laman web mesti menyokong penggunaan JavaScript, Cascading Style Sheet, pilihan warna, format teks dan pelbagai fungsi asas yang lain. 

Paparan laman web yang minima adalah 1024 x 768 pixels.

Anda boleh muaturun perisian pelayar laman web dan keperluan perisian yang lain dengan klik pada pautan di bawah :-

a) Google Chrome

b) Mozilla Firefox

c) Adobe Reader

d) Flash Player

2. Perkhidmatan atas Talian

Semua perkhidmatan yang disenaraikan adalah di dalam bentuk imej ikon. Anda hanya perlu melalukan tetikus anda di atas setiap imej ikon dan nama penuh untuk setiap sistem akan dipaparkan. 

3. Single Sign-On (SSO)

Portal UniMAP (http://portal.unimap.edu.my) menggunakan kaedah SSO yang membolehkan staf dan pelajar mencapai aplikasi Sistem Maklumat UniMAP dengan menggunakan satu ID dan kata laluan sahaja.

4. Direktori Kakitangan

Hanya maklumat Nama, Jawatan dan Jabatan kakitangan UniMAP sahaja dipaparkan di dalam direktori kakitangan. Bagi maklumat nombor telefon,  sila hubungi operator UniMAP di talian 04-9798008.

Read 1462 times Last modified on Thursday, 29 October 2015 15:06

Contact us

School of Manufacturing Engineering,
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)
Kampus Alam Pauh Putra,02600
Arau, Perlis
Malaysia
Phone: (+604) 988-5035
Fax:(+604) 988-5034
Mail us: dean_mfr@unimap.edu.my
 

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/manufact/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/manufact/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 655